Radio stations and podcasts from around the world graded by countries

All
 • Logo of radio station Antenna5 Radio Network

  Antenna5 Radio Network

  1994, го формиравме Антена 5 Радио со идеја Македонија да има совре­мено хит радио со комплетно нов радио израз кое ќе понуди модерна европска програмска концепција. Антена 5 во Македонија го воведе светски најраспространетиот и најуспешниот радио формат (CHR) Contemporary Hit Radio. Водителите на Антена 5 понудија нов, во тоа време модерен стил на најавување, прилагодувајќи го гласот кон ритамот на музиката и воведоа нов стандард кој создава и радио динамика, која е знак за препознатливост на Антена5. АНТЕНА 5 од самиот почеток се вклучи во европскиот крем на радио станици кои беа собрани од музичката телевизија MTV ( MTV RADIO NETWORK), и како резултат на тие контакти и работа, стана дел од европската радио индустрија. Според резултатите од сите истражувања на слушаноста спроведувани во Македонија, веќе шестаесет години Антена 5 е број 1 Радио по слушаност и рејтинг за целната група од 12-45 години, на национално ниво.

 • Logo of radio station Радио Мрежа Канал 77

  Радио Мрежа Канал 77

  Радио Мрежа Канал 77 - Вести Музика и Забава

 • Logo of radio station Radio HIT Macedonia

  Radio HIT Macedonia

  Бидете дел од новата радио генерација на интернет! Прво комерцијално интернет радио во Македонија НИЕ ХИТОВИТЕ ГИ ВРТИМЕ НА ИНТЕРНЕТ!!!

 • Logo of radio station Зона М1 РАДИО

  Зона М1 РАДИО

  Најслушаното радио на 104,4 FM

 • Logo of radio station Радио Фортуна 96.8 FM

  Радио Фортуна 96.8 FM

  Радио Фортуна преку својот избран и усогласен тим презентира забавни поп музички светски хитови. На програмскиот дел посебно се пази и се цензурира се со цел да се одржи нивото на култура на слушателите на едно завидно ниво. Програмскиот дел е составен од емисии кои се распоредени преку целиот работен ден, ноќните саати како и викенд програмата која има посебен акцент на ударна и забавна нота.

 • Logo of radio station Metropolis Radio Network

  Metropolis Radio Network

  Pravé, nefalšovaně nelegální webové rádio Metropolis

 • Logo of radio station Експрес Pадио 101,1 фм

  Експрес Pадио 101,1 фм

  Експрес радио е сместено во самиот центар на градот спроти зградата на Општина Струмица. Линковски сме поврзани со предавателниот столб лоциран над Ловен дом. Зрачиме со фрекфенција од 101,1 мегахерци фм стерео и поради добрата поставеност на антенскиот столб Експрес Радио ги покрива и општините Василево, Босилово и Ново Село, како и пограничните места во соседна Бугарија. Со тоа бројката на наши потенцијални слушатели изнесува околу 100.000.

 • Logo of radio station Urban FM 90.8

  Urban FM 90.8

  Нов урбан звук во Скопскиот етер!

 • Logo of radio station Club FM 103.4

  Club FM 103.4

  Club Hit na CLubFm

 • Logo of radio station Sky Radio 102.5 FM

  Sky Radio 102.5 FM

  Sky radio e edinstvenoto gradsko radio, koe sto uste od 1996 godina si ja zadade zadacata da bide prviot promotor na makedonskata i ex - yu pop muzika. Taa vistinska nasoka naide na golem odglas kaj slusatelite taka sto ostanuvame verni na zadadenoto. Drugite radija koi sto eksperimentiraa so stilot na muzikata pocnaa da go sledat nasiot primer. Za slusanosta i za popularnosta na Sky radio govorat brojnite kontakti so slusatelite sto vo ova moderno ziveenje pokraj telefonski i sms, gi ostvaruvame i so pomos na internet.

 • Logo of radio station Capitol FM 106,5

  Capitol FM 106,5

  Зрачиме на фрекфенција 106,5 MHZ FM стерео. Студиото се наоѓа во Козле и е меѓу најголемите и најубавите студија во Македонија. На 200 м2 сопствен деловен и наменски простор се реализира магијата наречена CAPITOL FM радио.